طبق مطالبی که در بخش های قبل عنوان کردیم، بخشهای مختلف آزمون یوس بدین شرح میباشد:
دفترچه سؤالات آزمون یوس متشکل از دو بخش اصلی است که بخش اول مربوط به آزمون هوش و ریاضی بوده و بخش دوم آن نیز متشکل از تعدادی سؤال برای سنجش میزان تسلط افراد در زمینه زبان ترکی است.
بخش اول آزمون که بخش اصلی آن میباشد، شامل 80 سؤال در زمینه هوش و ریاضی است. سؤالات بخش ریاضی 30 عدد و مربوط به ریاضیات عمومی و مثلثات است و 5 سؤال هندسه دارد. بخش هوش نیز شامل 45 سؤال است که در زمینه تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است.
تعداد سؤالات بخش اول آزمون یوس به دانشگاه بستگی دارد و میتواند بین 80 تا 100 سؤال باشد. همچنین نسبت 30:5:45 نیز میتواند با توجه به صلاحدید دانشگاه ها، متفاوت باشد. زمان پاسخگویی به سؤالات نیز بسته به دانشگاه انتخابی، بین 100 تا 120 دقیقه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان پاسخگویی به سؤالات بخش اول، داوطلبان لازم است به سایت دانشگاه انتخابی خود سر بزنند.
بخش دوم آزمون یوس نیز جهت ارزیابی و سنجش میزان تسلط داوطلبان در زبان ترکی است و برخلاف بخش اول، نمرات آن بصورت کیفی یعنی A,B,C بیان میشوند و معیار قبولی داوطلبان نمیباشند. زمان پاسخگویی به سؤالات این بخش 60 دقیقه بوده و میتواند بسته به نوع دانشگاه، متفاوت باشد و هم اینکه امکان دارد موضوعی به داوطلب داده شود و از وی بخواهند پیرامون آن مطلبی بنویسد.
بخش دوم آزمون YÖS، جهت سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی بوده و برخلاف بخش اول، نمرات به صورت کیفی بیان شده و معیار قبولی داوطلب نیز نیست. نمرهی این بخش به صورت کیفی یعنی A,B,Cتعیین میگردد و برای پاسخ دهی به سؤالات این بخش، 60 دقیقه زمان فرصت دارید و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این بخش میتواند متفاوت باشد و هم اینکه ممکن است به شما موضوعی داده شود و بخواهند پیرامون آن مطلبی بنویسید.
نکته مهمی که در رابطه با بخش دوم آزمون یوس وجود دارد این است که اگر داوطلب نمره مورد نیاز این بخش را نتواند کسب کند، باید پیش از ورود به دانشگاه موردنظر خود، دوره 6 ماهه زبان ترکی را پشت سر بگذارد.